Få styr på dine gummilister

renovering

Det er sjældent lige den ting, man fokuserer på som det allerførste. Men faktisk kan gummlister sagtens være en rigtig vigtig ting at få styr på i hjemmet og andre steder. Det kræver selvfølgelig lige, at man ved, hvor de findes henne. Derudover skal man selvfølgelig lære, hvordan man sætter sine gummilister op.

Her findes gummilister

Du ved måske, at der findes gummilister mange steder rundt i hjemmet. Men vidste du også, at gummilister bruges til biler og både? De er selvfølgelig også typisk at finde i dit sommerhus, hvis du har sådan et.

Når man taler om gummilister til en bil, er det typisk lidt noget andet materiale. Formålet er dog det samme, fordi det handler om at sætte vinduerne rigtigt fast. Gummilisterne er med til at sørge for, at døre og vinduer lukker tæt, hvilket selvsagt er ret afgørende.

I huset findes de selvfølgelig rigtig mange steder. Det kan eksempelvis være i badeværelset, hvor det holder vandet inde i bruseren. Du kan måske også finde en gummiliste i din ovn, du aldrig før har lagt mærke til. Det skyldes, at gummilister ikke er noget, man tænker over, når de fungerer. Det er først, hvis de går i stykker, at man begynder at lægge mærke til dem. I så fald skal de selvfølgelig skiftes ud.

Sådan sætter du dem op

Og hvad er mere oplagt end at kigge på, hvordan man skifter sine lister. Svaret varierer lidt med, hvilke typer af lister, der er tale om. Det kræver typisk lidt træning, før man bliver rigtig god til at sætte listerne på.

Mange gummlister er beregnet til at blive limet fast. Her starter man med at smøre limen på området, hvorefter man altså placerer listen. Herefter skal den selvfølgelig have lidt tid til at tørre. Det er dog også muligt at finde de lister, som ikke skal limes fast. De er ganske enkelt selvklæbende, hvilket gør det endnu nemmere. Her skal man selvfølgelig også lige være lidt præcis med det, man gør.

Skal dine gummilister skiftes så sjældent som muligt, skal du gøre dem rene. Det betyder nemlig, at du undgår at skidt sætter sig og gør dem tørre og dårlige. Gummlister skal typisk skiftes lidt oftere på badeværelset. Det skyldes, at der her danner sig fugt og svamp langt nemmere, end de fleste andre steder. Du kan dog alligevel godt forsøge at holde dem mest muligt rene og tørre.