Få et godt indeklima med ventilation

Ventilation er vigtigt for et godt indeklima. Ventilationen giver rummet en tilpas temperatur og en mindre tung luft. Et godt indeklima med frisk luft er vigtig for din sundhed, velbefindende og arbejdsindsats. Ventilationen vil fjerne den luftforurening, som kommer fra mennesker og overflader. Det mindsker også risikoen for skimmel og fugt i rummet. Er du i tvivl om, hvilken ventilationsform du har brug for, så kan Sydkystens Automatik på LinkedIn hjælpe dig med at finde den ventilation, som passer bedst til dit rum.

Hvordan fungerer ventilation?

Der findes forskellige former for ventilation. Den naturlige ventilation sker, når du åbner vinduer og døre for at lukke den friske luft ind, men det er bare ikke altid nok, når du vil etablere et godt indeklima. Derfor kan du få installeret mekanisk ventilation i din bygning. Det sikrer, at du altid har et godt indeklima. Du skal ikke selv foretage dig noget, når du bruger mekanisk ventilation. Udluftningen sker automatisk og regulerer sig selv, så rummet altid har den mest optimale temperatur. Ventilationen er nem at justere, så den passer til dine præferencer. 

To typer mekanisk ventilation

Der findes to typer mekanisk ventilation. Den ene type er et anlæg, som kun suger den brugte indeluft ud. Den type kendes blandt andet fra emhætten i køkkenet og fra udsugningsanlægget, som ofte kan findes på badeværelset. Både emhætten og udsugningsanlægget er meget vigtigt for at fastholde et godt indeklima, fordi der både i køkkenet og i badeværelset opstår meget fugt. Det gælder, når der laves varm mad i køkkenet, som udsender en masse os, der skaber en meget tung luft. På badeværelset opstår der også meget fugt, når du tager varme bade. Så i de rum er det især vigtigt at få installeret en form for mekanisk ventilation.

Der findes også en balanceret mekanisk ventilation. Den sørger for, at den brugte indeluft suges ud, og så blæser den frisk udeluft ind i rummet. Den balancerede mekaniske ventilation filtrerer udeluften i et finfilter. Det sikrer, at det er meget ren luft, som kommer ind i rummet.

Fordele ved mekanisk ventilation

Der er mange fordele ved at installere et ventilationsanlæg. Du slipper for træk og kulde. Træk og kulde opstår ofte, når du har døre og vinduer åbne. Du undgår også fugt, som kan skade din bygning. Den mekaniske ventilation er heller ikke afhængig af vejr- og vindforhold, som den naturlige ventilation er. Det betyder, at selvom det er varmt udenfor, kan du stadig køle dit rum ned, så det opnår en tilpas temperatur.