Derfor skal du vælge kunstige akvarieplanter til dit akvarie

Et akvarie er ikke fuldendt uden akvarieplanter. De er nemlig ikke bare en fantastisk måde at udsmykke dit akvarie på, men de er også med til at sikre god trivsel for dine fisk. Det kan dog være svært at finde ud af hvilken slags planter, du skal vælge til dit akvarie – levende eller kunstige?

Kunstige akvarieplanter kan betale sig

Selvom de levende planter har mange fordele, så er kunstige akvarieplanter oplagte til dig, der gerne vil have et smukt, farverigt akvarie uden alt for meget vedligeholdelse. Man behøver ikke frygte, at de pludselig dør eller bliver grimme. Døde planter kan nemlig være farlige for dine fisk, hvis ikke de bliver fjernet i tide. Levende akvarieplanter kan optage CO2 og afgive O2 i dagslys, men man kan risikere, at der vil mangle O2 om natten. De kunstige planter påvirker derimod ikke O2-niveauet i akvariet.

Det kræver tålmodighed at holde levende akvarieplanter, hvilket kan være svært at få tid til i en travl hverdag. De kunstige er utroligt nemme at holde. Især planter af plastik er smarte, fordi man let kan fjerne og skylle dem, hvis de bliver snavsede. Man behøver heller ikke frygte, at fiskene spiser af dem, og derfor kan de holde en del længere end de levende. De kunstige planter er en rigtig god investering, hvis du finder de rigtige til dit akvarie. Du kan finde nogle af de bedste akvarieplanter i plastik lige her.

3 huskeregler før du vælger dine kunstige akvarieplanter

Kunstige akvarieplanter kommer i alverdens størrelser og farver. Det kan derfor være svært at finde de helt rigtige planter til dit akvarie. Der er dog 3 huskeregler, der er gode at have i mente, når du vælger dine planter.

  1. Fiskene skal have mulighed for at gemme sig.

Akvariefisk kan nemt blive stressede, hvis ikke de har mulighed for at gemme sig og tage et hvil. Derfor kan du med fordel indrette dit akvarie med mange planter, der giver dine fisk gode muligheder for at få ro og fred bag planterne.

  1. Fiskene skal underholdes

Planter i akvariet kan også være sjove for dig og dine fisk. Du kan vælge mellem en masse forskellige kunstige akvarieplanter, hvor dine fisk kan blive underholdt ved at svømme under eller igennem dem.

  1. Vær sikker på at planterne ikke påvirker vandkvaliteten

Det er vigtigt, at du vælger nogle kunstige planter, der ikke har en effekt på vandet i dit akvarie. Du kan finde kvalitets akvarieplanter lige her, der også er sikre for dine fisk.