Bivoks til træ – få pæne træoverflader

Du kan bruge bivoks til en masse forskellige ting. Med bivoksplader kan du f.eks. rulle dine egne bloklys, som du kan smelte og derefter støbe til nogle helt nye bloklys. Du kan også anvende bivoks i kosmetik bl.a. cremer, salver og læbepomader. En af grundene til at bivoks fungerer så godt i kosmetiske produkter er, at bivoks ikke bliver optaget i kroppen, og derved er det også sikkert at bruge til børn og babyer. Bivoks har endda også en naturlig antibakteriel virkning, så det er faktisk yderst sundt for kroppen.

En helt anden ting man kan bruge bivoks til er behandling af træ overflader. Bivoks til træ er utrolig brugervenligt, da du blot skal gnide det ind i træet med en tør klud. Bivoks til træ hjælper med at beskytte træet mod udtørring, det har en vandafvisende effekt, og så tilføjer den endda også en lidt mørkere farve til træet. Du kan både anvende bivoks til træ på ubehandlet, ludbehandlet og olieret træ.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bruge bivoks til, men du skal bruge en bestemt slags miljøvenligt bivoks til træ, hvis det er dette, du ønsker at begive dig ud i. Du finder her udvalget af bivoks til træ.

 

Guide – hvordan anvender man bivoks til træ?

Således du ønsker at begive dig ud i at behandle træoverflader med bivoks, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal gribe det an for at få det bedst mulige resultat.

På traditionel vis skal du tage den rå bivoks og varme det op med dine hænder. Herefter kan du smøre det på bl.a. din bordplade, eller hvad du nu ønsker. Ved at smøre bivoks på bordpladen, bliver dit bord mere modstandsdygtigt, og det kan derved tåle hårdere slid. Dette kan du med fordel gøre, hvis du har små børn, således at du ikke skal bekymre dig om ridser og skrammer hele tiden.

Bivoks til træ kan dog godt være en udfordring at arbejde med for nogen. Men herved kan du med fordel vælge at bruge bivoks granulat i stedet. Dette er en smule nemmere at arbejde med. Uanset hvad så er bivoks altså ikke det dyreste produkt på markedet, i forhold til det, det kan resultere i. Dermed mister du altså ikke en formue på at forsøge dig med bivoks til træ, og du vil med garanti ikke blive skuffet over resultatet, hvis du bruger det på den rigtige måde.