3 tips til industriel og minimalistisk indretning

Mange forskellige indretningsstile har været populære gennem tiderne. Fra en traditionel stil med designklassikere og simpel indretning, til det flippede og farverige retro udtryk. Trends kommer og går, og noget indretning går af mode, mens andet bliver ved med at vende tilbage. Så er der også de stile, der aldrig rigtig går af mode. Et eksempel på dem er den minimalistisk og den industrielle indretningsstil. Læs videre for at få 3 gode tips til hvordan du indretter dit hjem i en industriel og minimalistisk stil. 

Tænk over materialerne 

Når du indretter dit hjem er det vigtigt at tænke over, hvilke materialer der bliver brugt. Det gælder både tekstiler, bordplader og reoler. Den minimalistiske stil er kendetegnet af simple, rene linjer og er tit centreret omkring træ eller tekstiler i afdæmpede eller dybe farver. Vælg derfor møbler i lækkert design, for eksempel i eg eller teak træ. Den industrielle stil er også kendetegnet af et simpelt udtryk, men bruger mere rå materialer. Et Linoleum spisebord er et perfekt møbel, hvis du gerne vil have et industrielt udtryk, da linoleum er et materiale, der tit ses i store køkkener eller på gulve i institutioner. Det er dog flot og elegant på samme tid. Bordet kan også findes i farver som grå, hvid og mørkeblå, der passer perfekt ind i både den minimalistiske og industrielle stil.

Skil dig af med ting du ikke bruger

Et andet godt råd er at skille dig af med ting du ikke bruger i hverdagen. Mange kan nok nikke genkendende til, at de har en del ting i deres hjem, der egentlig ikke bliver brugt eller har et bestemt formål. Hvis det er tilfældet, så burde du overveje at skille dig af med det for at opnå et mere rent og minimalistisk udtryk. Det kan være svært at smide ting ud, men et godt sted at starte er med pyntegenstande, eller ting du har mere en én af, som for eksempel vaser, lamper eller planter. Et alternativ kan også være bedre opbevaring, så alle tingene ikke står fremme i rummet. Det vil i sidste ende give et flot, simpelt og stilrent udtryk.

Gå efter rene linjer og enkle farver 

Til sidst er det vigtigt at huske, at begge indretningsstile er kendetegnet af rene linjer og enkle farver. Prøv derfor at have et øje for de skarpe kanter, flotte linjer og former, og farver som hvid, grå, blå grøn og gul. Altså de primære farver. Hvis du for eksempel vil give dit køkken et industrielt look kan du gå efter farver der komplimenterer stål, samtidig med at du holder dig til belysning og køkkengrej med et enkelt udtryk.