10 tips til at indrette hjemmet med tæpper

Tæpper er igen kommet på danskernes radar, når det gælder indretningen, og dette er med god grund. Tæpper i alle afskygninger er nemlig med til at introducere farve og hygge i ethvert rum, og kan samtidig være med til at vise ens personlighed.

Her er der samlet 10 forskellige tips og råd til at skabe et hjem, der er fyldt med unikke og personlige tæpper.

Smid tæpper hen over sengen

Tæpper er fantastiske til at skabe hygge i ethvert rum, og det gælder især løse og bløde tæpper, som kan smides hen over sengen. Det indbyder til hygge, når man på en stille søndagsmorgen lige kan svøbe sig i et blødt tæppe, før man står op for at møde dagen.

Vær ikke bange for at bruge farverige tæpper

Når man indretter med tæpper, behøver man ikke holde sig til afdæmpede farver eller sort/hvide nuancer. I stedet kan man med fordel bringe varme og personlighed ind i hjemmet med et farverigt tæppe. Det kunne fx være et flot kelim tæppe som dette, der er håndvævet i fantastiske mønstre og vævet af naturlige materialer i højeste kvalitet. Det kunne fx være af bomuld, uld eller endda gedehår.

Skab sammenhæng med ensfarvede tæpper

Tæpper er fantastiske til at skabe sammenhæng i et ethvert rum, fordi de fylder meget af gulvpladsen og derfor nemt kan binde rummet sammen i forhold til farver. Har man fx mørke vægge, kan man med fordel også gøre brug af et mørkt tæppe, som på grund af de matchende nuancer, skaber ro og sammenhæng i rummet.

Skab kontrast til møblerne med tæpper

Man kan selvfølgelig også gøre brug af tæpper til at skabe kontrast i rummet. Det gælder især, hvis ens møbler og vægge er holdt i ens nuancer. Uden et kontrastfyldt tæppe kan rummet nemt komme til at føles kedeligt og upersonligt, men bruger man et tæppe til at tilføje kontrast og farve, så introducerer man pludselig en del personlighed.

Brug også tæpper i de små rum

Tæpper er ikke kun forbeholdt de store rum i hjemmet som fx køkkenalrummet eller stuen. De kan med fordel også benyttes i små rum som fx entreen og badeværelset. Her er de nemlig fantastiske til at give et personligt strejf, som ikke tager plads i et allerede trængt rum.

Eksperimenter med ophængte tæpper på væggene

På grund af tæppers ofte fantastiske motiver og mønstre, så er tæpper ikke kun brugbare på gulvet. Man kan nemlig også sagtens hænge flotte tæpper op på væggen og derved skabe et unikt blikfang i rummet. Det gælder især for antikke ægte tæpper som fx kelimtæpper, der på grund af deres håndlavede aner er fyldt af personlighed og historie.

Et tæppe behøver ikke at være firkantet

Når man indretter med tæpper, behøver man ikke kun at gøre brug af firkantede tæpper. Runde tæpper kan være med til at få et rum til at fremstå blødere og varmere. Samtidig passer runde tæpper ofte nemmere ind i små rum, så man nemmere kan indrette fx den lille stue.

Brug tæpper til at skabe forskellige teksturer i rummet

Når man indretter et rum, kan det være fordelagtigt at tænke over de forskellige teksturer i et rum. Det handler fx om at skabe bløde overflader og områder i stuen og soveværelset, og her kan et blødt tæppe på gulvet være behjælpeligt.

Gør entreen personlig med en løber

Tæpper kan også være behjælpelige med at give små rum personlighed. Det gælder især entreen, som oftest ender med at blive et funktionelt og upersonligt rum, fordi der skal være plads til stakkevis af sko og jakker. Et tæppe på gulvet tager ikke opbevaringsplads og spærrer ikke for lyset, men kan i stedet være med til at vise hjemmets stil.

Skab blikfang med et vintage tæppe

Når man vælger et tæppe, som skal ligge fx under spisebordet eller midt på stuens gulv, så kan det være en god ide at vælge et tæppe, der tiltrækker opmærksomhed. Det kan fx være et ægte kelim vintage tæppe, som ofte har nogle helt fantastiske mønstre og farver samt en rig historie bag sig.